Nieuws

Dit zegt Spartak Moskou over de aanhouding van speler Promes

Dit zegt Spartak Moskou over de aanhouding van speler Promes

1 maart - 17:51

Spartak Moskou heeft gereageerd op de aanhouding van Quincy Promes in Dubai. Wat zegt de Russische club over het achterblijven van de speler, die niet mee terug kan naar Rusland? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit zegt Spartak Moskou over de aanhouding van Promes

Spartak Moskou heeft vrijdag in een statement gereageerd op de aanhouding van Promes. Aanvankelijk werd gedacht dat de voetballer werd aangehouden vanwege een internationaal opsporingsbevel van Nederlandse bodem, maar de voetballer zou een verkeersongeluk hebben veroorzaakt in Dubai en daarna zijn gevlucht van de plaats delict.

'Promes zal de wedstrijd tegen Zenit missen', begint Spartak het statement. 'De voetballer zit nog steeds in de Verenigde Arabische Emiraten. De club onderhoudt contact met hem en verschaft de benodigde assistentie om de omstandigheden op te lossen. Voor hem is het nog niet toegestaan om naar Rusland te vliegen. Door het feit dat Promes niet kan spelen in om persoonlijke redenen, zal de club disciplinaire maatregelen tegen hem nemen bij zijn terugkeer in Rusland', besluit Spartak.

Nederland is druk bezig om Promes terug binnen de landsgrenzen te halen. De aanvaller werd onlangs veroordeeld tot zes jaar celstraf wegens grootschalige cocaïnehandel en werd vorig jaar al veroordeeld tot anderhalf jaar cel vanwege een steekpartij op een familiefeest.