Nieuws

Ronaldo spreekt zich uit over 'obsceen gebaar': dit heeft de aanvaller te zeggen

Ronaldo spreekt zich uit over 'obsceen gebaar': dit heeft de aanvaller te zeggen

28 februari - 15:16 Laatste update: 15:20

Begin deze week kwam Cristiano Ronaldo onder vuur te liggen in Saudi-Arabië. De superster liet zijn emoties de vrije loop gaan en reageerde met een obsceen gebaar op supporters die de naam van Lionel Messi naar hem scandeerden. Nu heeft Ronaldo zich uitgelaten over zijn gebaar. VoetbalNieuws neemt deze met je door!

"Ik respecteer alle clubs. Mijn gebaar drukt kracht en overwinning uit", zou Ronaldo volgens Al-Riyadiya tegen de Saudische instanties hebben aangegeven. "Het is niet beschamend. In Europa is het gebruikelijk", klonk het verder. Direct na zijn actie kwam al naar buiten dat de aanvaller van Al Nassr een mogelijke straf boven het hoofd hangt. De Saoedi-Arabische voetbalbond, kortweg SAFF, zal spoedig een uitspraak over Ronaldo doen. Mogelijk dat de Portugees voor twee wedstrijden wordt geschorst.

Na 21 wedstrijden staat Al Nassr met 52 punten op plek twee in de Saudi Pro League, wat er zeven minder zijn dan koploper Al Hilal. Voor Ronaldo staat zijn doelpunten aantal in de competitie op 22 treffers.