Nieuws

Vermoedelijke opstelling Oranje Vrouwen: blessuregolf blijft Jonker teisteren

Vermoedelijke opstelling Oranje Vrouwen: blessuregolf blijft Jonker teisteren

28 februari - 10:28 Laatste update: 10:38
1

De Oranje Leeuwinnen treden vanavond in de troostfinale van de Nations League aan tegen Duitsland. Wanneer er wordt gewonnen, zijn de dames van bondscoach Andries Jonker komende zomer van de partij op de Olympische Spelen. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door.

Wat staat er voor de Oranje Leeuwinnen op het spel tegen Spanje?

De twee finalisten van de Nations League kwalificeren zich voor de Olympische Spelen. Doordat Frankrijk het gastland is van de Spelen is er in de troostfinale nog een ticket te verdelen. De winnaar van het duel tussen Nederland en Duitsland plaatst zich komende zomer voor de Spelen in Parijs.

Wie zijn er afwezig bij het Nederlands Elftal?  

Vivianne Miedema mocht starten tegen Spanje, maar blijkt nu toch niet fit genoeg om tegen de Oosterburen aan te treden. Zowel Miedema als haar teamgenote Victoria Pelova hebben het trainingskamp van de Leeuwinnen verlaten. Nadat bekend werd dat zij geen rol van betekenis kunnen hebben in de troostfinale, zijn zij op verzoek van Arsenal teruggevlogen naar Londen.

Andries Jonker zag dinsdag ook Daniëlle van de Donk afhaken voor de training wegens ziekte. Of zij mee kan doen aan de wedstrijd tegen Duitsland is nog maar de vraag. Tegen Spanje haalde Jonker Lineth Beerensteyn en Dominique Janssen naar de kant. Beide wissels waren niet gepland en Beerensteyn trainde gisteren in het Abe Lenstra stadion nog apart van de groep. Ook Shanice van der Sanden trainde apart van de groep en lijkt een twijfelgeval voor de wedstrijd van woensdag.

Vermoedelijke opstelling van de Oranje Vrouwen

De verwachting is dat Beerensteyn ondanks haar eerdere pijntjes wel zal starten aan het duel tegen Duitsland. Zij start vermoedelijk samen met Lieke Martens voorin. De controle wordt bewaakt door Daniëlle van de Donk, mits zij fit genoeg is om te spelen. Daphne van Domselaar is de vaste nummer één onder de lat, met een achterhoede van Caitlin Dijkstra, Sherida Spitse en Dominique Janssen voor haar. Het middenveld zal waarschijnlijk bestaan uit Kerstin Casparij, Jackie Groenen, Damaris Egurrola en Esmee Brugts.

Nederland – Duitsland begint woensdagavond om 20.45 uur in het Abe Lenstra stadion en is te zien op NPO 3. VoetbalNieuws.nl zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Vermoedelijke opstelling Oranje Leeuwinnen: Van Domselaar; Dijkstra, Spitse, Janssen; Caspartij, Groenen, Egurrola, Brugts; Beerensteyn, Van de Donk en Martens.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!