Nieuws

Luuk de Jong in fraai rijtje: dit zijn de topscorers aller tijden in de Eredivisie

Luuk de Jong in fraai rijtje: dit zijn de topscorers aller tijden in de Eredivisie

25 februari - 11:30 Laatste update: 11:56

Luuk de Jong wist zaterdag een hattrick te maken tegen PEC Zwolle. De Jong staat inmiddels in de top tien Eredivisie-topscorers aller tijden en kan nog stijgen op deze ranglijst. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe deze lijst eruit ziet.

De Jong heeft zichzelf enkele weken geleden al in de top tien geschoten en na zijn hattrick van zaterdag komen Leo van Veen en Sjaak Swart steeds dichterbij voor de PSV’er. De spits scoorde tegen PEC drie keer en bracht daarmee zijn totaal op 171 treffers in de Eredivisie. Hiermee staat hij tiende in het klassement van Eredivisie-topscorers aller tijden.

Wie is topscorer aller tijden?

Willy van der Kuijlen is all-time topscorer van de Eredivisie. Het PSV-icoon maakte in 1964 zijn eerste officiële doelpunt in de Nederlandse competitie als speler van de Eindhovenaren. Zijn laatste doelpunt als PSV'er maakte Van der Kuijlen in 1981, waardoor zijn doelpuntentotaal op 308 kwam. Na zijn avontuur in Eindhoven verkaste Skiete Willy naar MVV Maastricht. Hier maakte hij in zestien wedstrijden nog drie treffers.

Ruud Geels staat met 265 doelpunten op plek twee in het klassement. De spits stond tussen 1966 en 1983 onder contract bij Telstar, Feyenoord, Go Ahead Eagles, Ajax, Sparta Rotterdam, PSV en NAC Breda. Niemand minder dan Johan Cruijff completeert de top-3 Eredivisie-topscorers aller tijden. Het Ajax-icoon, die ook één seizoen bij aartsrivaal Feyenoord speelde, produceerde in Nederland 215 treffers.

Eredivisie-topscorers aller tijden

1. Willy van der Kuijlen: 311 doelpunten
2. Ruud Geels: 265 doelpunten
3. Johan Cruijff: 215 doelpunten
4. Kees Kist: 212 doelpunten
5. Tonny van der Linden: 208 doelpunten
6. Henk Groot: 194 doelpunten
7. Peter Houtman: 180 doelpunten
8. Sjaak Swart: 176 doelpunten
9. Leo van Veen: 174 doelpunten
10. Luuk de Jong: 171 doelpunten

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!