Nieuws

De man in de spotlights: welke Europese wedstrijden floot Jovanovic al eerder?

De man in de spotlights: welke Europese wedstrijden floot Jovanovic al eerder?

21 februari - 09:25

Srdjan Jovanovic was na afloop van PSV - Borussia Dortmund onderwerp van gesprek. De Servische arbiter gaf een omstreden strafschop aan de Eindhovenaren en dat kwam hem op veel kritiek te staan. Welke Europese wedstrijden floot Jovanovic al eerder? VoetbalNieuws.nl geeft je een beeld.

Hoeveel Europese wedstrijden floot Srdjan Jovanovic al?

De 37-jarige Jovanovic is geen onbekend gezicht op de Europese velden. Sinds het seizoen 2019/2020 is hij actief in het miljoenenbal. Dat seizoen maakte hij zijn debuut in de Champions League en deed dat ook in Nederland. Ajax nam het in de eerste speelronde van de groepsfase van dat jaar op tegen OSC Lille en Jovanovic floot die wedstrijd. De Amsterdammers wonnen overtuigend met 3-0 en de Serviër deelde twee gele kaarten uit. In totaal staat zijn aantal gefloten Europese wedstrijden na het duel van dinsdagavond op vijftig.

Floot Jovanovic Borussia Dortmund en PSV al eerder?

Met 28 Europa League wedstrijden, negentien Champions League wedstrijden en drie Conference League wedstrijden is Jovanovic niet onbekend bij veel voetbalclubs in Europa. Hij floot Borussia Dortmund dan ook al eerder. De wedstrijd tussen PSV en Die Schwarzgelben was de derde keer dat hij de arbiter was bij een duel van Dortmund. In het seizoen 2021/2022 floot hij de thuiswedstrijd tegen Sporting CP en het jaar erna stond hij aan het hoofd van het duel Borussia Dortmund - Sevilla. Tegen de Portugezen won BVB, maar tegen de Spanjaarden speelden zij gelijk.

Ook de Eindhovenaren hadden Jovanovic al eerder als scheidsrechter. Eerder dit seizoen moest PSV het in de derde ronde van de Champions League-kwalificatie opnemen tegen Sturm Graz. Op bezoek in Oostenrijk won de ploeg van Peter Bosz met 1-3 en ook toen wees de Serviër naar de stip. Ricardo Pepi benutte het kansje in de 85ste minuut en bepaalde op die manier de einduitslag. Benfica heeft het vaakst in Europees verband te maken gehad met de scheidsrechter. Roger Schmidt zal hopen dat de scheidsrechter snel weer op het formulier staat, want alle vier de wedstrijden die Jovanovic floot won O Glorioso.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!