Nieuws

Klopp steekt hand in eigen boezem voor 'mindere' seizoen van Gakpo bij Liverpool

Klopp steekt hand in eigen boezem voor 'mindere' seizoen van Gakpo bij Liverpool

20 februari - 18:13 Laatste update: 18:17

Een opmerkelijke uitspraak van Jürgen Klopp over Cody Gakpo. De manager van Liverpool stelt dat het zijn schuld is dat de Oranje-international dit seizoen 'minder' draait bij The Reds.

In aanloop naar het duel met Luton Town van woensdag stond Klopp de Engelse pers zoals gebruikelijk te woord. Het ging vooral over de waslijst aan blessures bij Liverpool, maar ook de naam van de fitte Gakpo kwam ter sprake. De Duitse manager stelt dat hij ‘een fout’ heeft gemaakt rondom het opstellen van de 'Eintovenaar', in vergelijking met vorig seizoen.

"Zijn data is honderd procent goed, of zelfs beter. Maar hij had moeite op het middenveld, en dat was mijn fout", aldus Klopp, die geregeld een plek op het middenveld heeft ingeruimd voor Gakpo. Afgelopen seizoen werd de aanvaller annex middenvelder ook al sporadisch in die linie gebruikt. "We hebben erover gesproken. Kan hij op het middenveld spelen? Ja, maar het is niet zijn beste positie. Dat kan iets doen met je zelfvertrouwen. Op de lange termijn is het misschien goed geweest, maar op de korte termijn niet", besloot Klopp.

Wat houdt 'een minder' seizoen van Gakpo in dan?

Als we puur naar het rendement kijken, dan presteert Gakpo nagenoeg hetzelfde in vergelijking met vorig seizoen. De voormalig speler van PSV kwam dit seizoen tot nu toe in 34 officiële wedstrijden in actie, waarin hij tien keer scoorde en vijf assists gaf. Dat is een goalratio van 0,29 en assistratio van 0,15. Afgelopen seizoen stond de teller op zeven goals en drie assists in 24 wedstrijden met een bijbehorend goalratio van 0,29 en assistratio van 0,21. Afgelopen weekend kwam Gakpo nog tot scoren voor Liverpool in de met 1-4 gewonnen wedstrijd bij Brentford.