Breaking news

Dubieuze rode kaart Vaessen blijft staan, RKC gaat in beroep tegen schorsing

Dubieuze rode kaart Vaessen blijft staan, RKC gaat in beroep tegen schorsing

19 februari - 15:19 Laatste update: 15:55
15

De dubieuze rode kaart die RKC-doelman Etienne Vaessen zondag incasseerde tegen Feyenoord, blijft staan. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagmiddag. De Waalwijkers gaan echter in beroep tegen de opgelegde schorsing van één wedstrijd.

De vermeende handsbal van Vaessen was hét onderwerp van het afgelopen Eredivisie-weekend. De keeper stormde na ongeveer 35 minuten zijn doel uit in De Kuip, toen Calvin Stengs alleen op hem af kwam. De Feyenoorder schoot de bal via Vaessens zij op zijn bovenarm, waarna scheidsrechter Martin van de Kerkhof besloot om hem met direct rood van het veld te sturen. De situatie vond namelijk buiten de zestien plaats en Stengs was al doorgebroken.

De VAR deed er lang over om het moment te beoordelen, maar op ESPN-beelden was alleen te zien dat een vermeende overtreding op Chris Lokesa werd teruggekeken. De handsbal van Vaessen werd nauwelijks beoordeeld, ondanks dat de VAR en Van den Kerkhof andere verklaringen hadden. De arbiter werd echter niet naar het scherm geroepen.

Dat zorgt voor totale woede en onbegrip bij RKC, dat de rode kaart sowieso onterecht vindt en in beroep gaat. Vaessen en trainer Henk Fraser uitten na afloop al hun afgrijzen voor het besluit om Van den Kerkhof niet naar het scherm te sturen. Feyenoord won de wedstrijd tegen tien man uiteindelijk in de absolute slotfase. Mats Wieffer werd de matchwinner door een corner binnen te koppen.