Nieuws

Vermoedelijke opstelling PSV: nagenoeg fitte selectie voor Bosz tegen Dortmund

Vermoedelijke opstelling PSV: nagenoeg fitte selectie voor Bosz tegen Dortmund

20 februari - 09:50 Laatste update: 15:50

PSV keert dinsdagavond na acht jaar afwezigheid terug in de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren lijken op nagenoeg volle oorlogssterkte te kunnen beginnen aan het thuisduel met Borussia Dortmund. VoetbalNieuws.nl neemt hun vermoedelijke opstelling met je door.

Kan Bakayoko meespelen met PSV tegen Borussia Dortmund?

De enige grote afwezige bij PSV is nog altijd Noa Lang. De buitenspeler kampt met een steeds terugkerende hamstringblessure en ligt de komende weken nog uit de roulatie. Het was even schrikken voor trainer Peter Bosz toen Johan Bakayoko afgelopen vrijdag wegens ziekte niet inzetbaar was tegen Heracles Almelo. De trainer vertelde maandag op de persconferentie echter dat dat alleszins meevalt en dat zijn fitheid op de training zal worden bepaald. Wanneer dat oké is, ziet het ernaar uit dat de Belg gewoon kan starten in de tot dusver grootste wedstrijd van het seizoen voor PSV. Tegen Heracles werd Bakayoko nog vervangen door Ricardo Pepi.

Zodoende lijken we de rest van de startelf zonder problemen te kunnen invullen. Walter Benítez is de onbetwiste nummer één onder de lat. De defensie zal van links naar rechts gaan bestaan uit Sergiño Dest, Olivier Boscagli, André Ramalho en Jordan Teze. Boscagli en Ramalho zijn de enige twee PSV’ers die op scherp staan. Wanneer zij een gele kaart ontvangen, is dat hun derde en zullen ze dus geschorst zijn voor de return.

Jerdy Schouten moet op zes de verbindende speler zijn tussen de defensie en de aanval. Joey Veerman en Ismael Saibari zijn daarin naar verwachting de ondersteunende spelers voor Hirving Lozano, kopwonder Luuk de Jong en dus Bakayoko. PSV – Borussia Dortmund begint dinsdagavond om 21.00 uur in het Philips Stadion. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Veerman, Saibari; Bakoyoko, De Jong, Lozano.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!