Nieuws

Wie is Conor Bradley, de jonge vervanger van Alexander-Arnold bij Liverpool?

Wie is Conor Bradley, de jonge vervanger van Alexander-Arnold bij Liverpool?

17 februari - 15:52 Laatste update: 16:00

Conor Bradley staat de afgelopen weken zijn mannetje op de rechtsbackpositie bij Liverpool. De jonge Noord-Ier is de tijdelijke vervanger van de geblesseerde Trent Alexander-Arnold. Wie is deze speler eigenlijk, die ineens ten tonele verscheen bij The Reds? VoetbalNieuws.nl schetst een portret.

Carrière Conor Bradley

Conor Bradley werd geboren op 9 juli 2003 in Castlederg, County Tyrone, Noord-Ierland. Hij begon zijn jeugdcarrière op engenjarige leeftijd bij St. Patrick's FC uit Ierland. Ondertussen trainde hij ook bij het ontwikkelingscentrum van Liverpool in Noord-Ierland. Na zijn tijd bij St. Patrick's FC speelde hij voor Dungannon United Youth en de Dungannon Swifts voordat hij in 2019 naar Engeland verhuisde om fulltime deel uit te maken van de jeugdacademie van Liverpool. In 2021 tekende hij zijn eerste profcontract bij de club van zijn dromen, dat liep tot 2023.

Bradley maakte zijn debuut in het eerste elftal van Liverpool in een oefenwedstrijd tegen VfB Stuttgart in juli 2021 en speelde ook mee in een vriendschappelijk duel tegen Osasuna in augustus van datzelfde jaar. Zijn eerste officiële optreden voor Liverpool was in een League Cup-wedstrijd tegen Norwich City in september, waarmee hij de eerste Noord-Ierse speler sinds 1954 werd die in een competitieve wedstrijd voor Liverpool uitkwam.

Debuut Conor Bradley bij Liverpool

In het seizoen 2022/2023 werd Bradley uitgeleend aan de Bolton Wanderers, waar hij een goede indruk maakte en werd uitgeroepen tot speler van het jaar. De verdediger keerde terug bij Liverpool en moest nogal wat geduld hebben als het gaat om speelminuten. Door de blessure van Trent Alexander-Arnold, kwam dat meer aan bod. Op 21 januari 2024 maakte hij zijn Premier League-debuut tegen Bournemouth, waarin hij meteen een assist gaf.

De jonge Noord-Ier is door zijn goede prestaties Joe Gomez in ieder geval voorbij gestreefd in de pikorde. Zo begon hij bij afwezigheid van Alexander-Arnold ook in de basis in de competitieduels tegen Chelsea en Brentford. Tegen Chelsea was hij voor het eerst trefzeker. Met dertien interlands voor de hoofdmacht van Noord-Ierland is Bradley ondertussen ook een ervaren international.

Bekijk hieronder het eerste doelpunt van Bradley in het shirt van Liverpool.