Nieuws

Deze doelman is na tweeënhalfjaar afwezigheid weer opgeroepen bij Oranje

Deze doelman is na tweeënhalfjaar afwezigheid weer opgeroepen bij Oranje

17 februari - 11:37 Laatste update: 1 maart - 16:45

Marco Bizot is opgeroepen voor de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De doelman was tweeënhalf jaar afwezig bij Oranje, maar kreeg het belletje van Ronald Koeman. Eind vorig jaar had Bizot ook al contact met de keeperstrainers van Oranje. 

Bizot verliet AZ tweeënhalf jaar geleden om in Frankrijk aan de slag te gaan bij Stade Brest. Destijds was de doelman nog volop in beeld bij het Nederlands elftal, maar met de jaren werd dat minder en minder. Daar lijkt door een eerder belletje vanuit de Oranje-staf én een voorlopige plek in de selectie van Oranje nu toch verandering in te zijn gekomen.

"Hij wilde weten hoe het ging en hoe ik me voelde. Hij zei: 'We houden je in de gaten' en wilde weten of ik beschikbaar was", begint Bizot in gesprek met De Telegraaf. Het antwoord op die vraag is volgens hem retorisch. "Ja natúúrlijk ben ik beschikbaar. Maar ook als ik niet word opgeroepen, dan nóg is het goed om af en toe contact te hebben."

Bizot speelde in totaal één interland voor het Nederlands elftal. Zijn Oranje-haasje kreeg hij in ontvangst na het vriendschappelijke duel met Spanje van 11 november 2020. In Frankrijk is Bizot bezig aan een goed seizoen. Na 23 wedstrijden staat de teller op achttien tegengoals en elf clean sheets. Mede door zijn toedoen staat de Franse club op de vierde plaats in de Ligue 1.