Nieuws

Deze Nederlanders zijn na de winter nog actief in de Conference League

Deze Nederlanders zijn na de winter nog actief in de Conference League

15 februari - 16:51 Laatste update: 22 februari - 18:04

De strijd om de Conference League barst donderdagvond weer los. Ajax is uiteraard het Nederlandse ijzer in het vuur, maar er zijn veel meer landgenoten die nog in actie komen in het toernooi. Welke Nederlanders spelen na de winter nog in de Conference League? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rijtje!

In tegenstelling tot de Europa en Champions League zijn er in de Conference slechts weinig Nederlanders over. De meest in het oog springende is wellicht Donny van de Beek, maar de voormalig Ajacied is door Eintracht Frankfurt niet ingeschreven voor de Europese onderonsjes. In de tussenronde zien we daarom waarschijnlijk slechts één Nederlander in dienst van een andere club in actie. Bij Ferencvaros speelt Myenty Abena, die in verleden bij De Graafschap heeft gespeeld en een Surinaams en Nederlands paspoort heeft.

In de achtste finale is het aandeel Nederlanders sowieso wat groter. De groepswinnaars van het toernooi hebben zich daar namelijk al automatisch voor geplaatst, iets wat Ajax als nummer drie van de Europa League nog moet zien te bewerkstelligen tegen Bodø/Glimt. Dan komt onder meer Bjorn Meijer in actie met Club Brugge.

Nederlanders in de Conference League

Tussenronde
Sturm Graz: Kjell Scherpen (geblesseerd)
Ferencvaros: Myenty Abena
Eintracht Frankfurt: Donny van de Beek (niet ingeschreven)

Achtste finales
Maccabi Tel-Aviv: Derrick Luckassen, Joris van Overeem
PAOK: William Troost-Ekong
Fenerbahçe: Ferdi Kadioglou, Jayden Oosterwolde

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!