Paris Saint-Germain heer en meester in Parijs en zet Real Sociedad te kijk

14 februari - 22:54

Paris Saint-Germain een tik uitgedeeld aan Real Sociedad. In eigen huis was het de beste in het afmaken van kansen en wist het met 2-0 af te rekenen met de bezoekers uit San Sebastian. Kylian Mbappé nam zijn ploeg bij de hand en tekende zo voor zijn 44e doelpunt in de Champions League. Toen de ban eenmaal was gebroken, toonde PSG zich heer en meester in Parijs.

Het kon al binnen de eerste minuut van de wedstrijd raak zijn voor Real Sociedad. André Silva besloot uit te halen, maar zag zijn inzet een halve meter naast het doel vliegen. Twintig minuten later was de spits wederom dicht bij een openingstreffer. Na een puike voorzet van Takefusa Kubo zette Silva vloog een kopbal van Silva vlak langs de lat. Maar goed voor Gianluigi Donnarumma, die op het verkeerde been was gezet. Op slag van rust zag Sociedad wederom een kans om de score te openen misgaan, toen Mikel Merino zijn afstandsschot op de lat zag komen.

Zo bleef het 0-0 in Parijs. Een bijzondere reeks voor Real Sociedad, dat dit UCL-seizoen nog geen enkele tegentreffer moest incasseren in de eerste helft. Na een uur spelen was het in de tweede helft wel het geval. Kylian Mbappé had de bal na een hoekschop voor het binnenschieten en verzuimde niet. Zo was de ban dan eindelijk gebroken in Parc des Princes.

Voor PSG rook de openingstreffer naar meer. Vijf minuten later zag de Fransman namelijk zijn inzet door Álex Remiro op de lat worden getikt. Na zeventig minuten was het via Bradley Barcola alsnog raak. De aanvaller was de verdediging van Sociedad te snel af en schoot zijn ploeg zo op een 2-0 voorsprong.

Vlak voor tijd was Kolo Muani nog dicht bij het slotakkoord, maar verzuimde om te scoren. Zo wonnen de Parijzenaren de eerste strijd met Real Sociedad en kent het een goede uitgangspositie voor de return op 5 maart in de Reale Arena.