Nieuws

Waarom Ajax oud-speler Bergdølmo niet meer uitnodigt tijdens wedstrijden

Waarom Ajax oud-speler Bergdølmo niet meer uitnodigt tijdens wedstrijden

14 februari - 14:05

André Bergdølmo is niet meer welkom bij wedstrijden van Ajax. De verdediger die van 2000 tot 2003 actief was voor de Amsterdammers werd de afgelopen twee keer dat Ajax tegen een Noorse opponent speelde uitgenodigd, maar dat bracht geen geluk. Wat is de precieze rede dat Bergdølmo moet weg blijven? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Waarom kreeg Bergdølmo geen uitnodiging van Ajax?

André Bergdølmo speelde negentig officiële duels voor Ajax en scoorde daarin acht keer. Verder was hij actief voor Lillestrøm, Rosenborg, Borussia Dortmund, FC Kopenhagen en Strømsgodset. Ook kwam hij 63 keer in actie als Noors international. In een interview met ESPN laat de nu 52-jarige echter weten dat hij ditmaal niet is uitgenodigd door zijn oude club om de wedstrijd te bekijken.

De vorige wedstrijden in Europa tegen Noorse opponenten verliep namelijk desastreus voor Ajax. Zowel van Molde FK als van Rosenborg werd niet gewonnen. "Ik was uitgenodigd toen Ajax tegen Rosenborg speelde en toen verloren ze", begint Bergdølmo. "Ik was ook aanwezig tegen Molde en toen verloren zij ook. Na de wedstrijd zeiden ze toen: 'Sorry, maar dit is de laatste wedstrijd die je mag bijwonen, want we verliezen elke keer als jij komt.' Nu hebben ze mij ook niet uitgenodigd."

Wat verwacht Bergdølmo verder van de wedstrijd?

Volgens de Noor is het goed te zien wat Bodø/Glimt zo een goede ploeg maakt. "Er zijn verschillende grote Europese teams die moeite hebben gehad met Bodø/Glimt. Iedereen zegt dat het komt door het kunstgras en de kou, maar het ligt aan het systeem", verklaart Bergdølmo. "Ze zorgen dat er altijd spelers naar de club komen die weten hoe er gespeeld wordt. Als ze weggaan, zien ze er vaak minder uit omdat er daar anders gespeeld wordt. Het is een solide elftal. Uiteraard zouden goede teams in Europa moeten kunnen winnen van Bodø/Glimt, maar vaak gaat dat moeilijk."

Hoewel veel topploegen het moeilijk hebben met Glimt ziet de oud-Ajacied wel een groot voordeel voor de Amsterdammers. In Noorwegen ligt namelijk de competitie stil en sinds begin december speelde de formatie van Kjetil Knutsen geen officiële wedstrijd meer. "Daarin heeft Ajax een voordeel. Ik denk dat het misschien voor één wedstrijd een nadeel is, maar meer niet. Het gevoel leeft wel dat je weer gaat beginnen en dat geeft energie die je nodig hebt in een wedstrijd die er écht om gaat. Het is moeilijk, maar als je de kleedkamer inkomt, weet je dat het een wedstrijd is die er om gaat. Dan zet je de knop om in je hoofd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!