Nieuws

Dit is wat Clasie zegt over de vormcrisis van AZ na puntverlies tegen Almere City

Dit is wat Clasie zegt over de vormcrisis van AZ na puntverlies tegen Almere City

11 februari - 07:20 Laatste update: 12:11

AZ verkeert momenteel in een ware vormcrisis. Sinds 9 december wisten de Alkmaarders niet te winnen. Voor de camera van ESPN geeft Jordy Clasie uitleg over de slechte prestaties van de club.

Op 17 januari werd Pascal Jansen door AZ de deur gewezen na slechte resultaten. Maarten Martens staat sindsdien voor de groep als interim-trainer, maar de prestaties zijn er nog niet op voorruit gegaan. Tegen PEC en SC Heerenveen werd er gelijkgespeeld en tegen Feyenoord werd twee keer verloren in één week. Zaterdag leed het team van Martens wederom punterlies en kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Almere City.

Hoe denkt Clasie over de vormcrisis van AZ?

Na de wedstrijd tegen Almere verscheen een behoorlijk chagrijnige Clasie voor de camera’s van ESPN. De middenvelder weet niet goed wat hij nog over de prestaties kan zeggen."Het is gewoon heel matig wat we laten zien. Op dit moment kunnen we elke week verliezen. De manier waarop wij spelen en hoe wij omgaan met een wedstrijd, is van heel middelmatig niveau. Je hebt twee, drie kansen die er in moeten. Iedereen op het veld speelt AZ onwaardig. We moeten gaan beseffen wat we laten zien. We spelen al maanden heel matig", aldus Clasie.

Hoe reageert Martens op de vormcrisis van AZ?

Volgens interim-trainer Martens zit AZ momenteel in een fase waar het net niet goed valt. "We zijn eigenlijk in alle duels beter geweest dan onze tegenstander, maar we belonen onszelf veel te weinig", toont de oefenmeester zich coulant voor zijn ploeg. "Het is niet top, daar moeten we naartoe en dat kunnen wij. Maar ik wil de positieve dingen ook zien en benoemen. Het moet gewoon even onze kant opvallen", aldus Martens.