Nieuws

Dit zegt Cillessen zelf over zijn afgekeurde eerste penaltysave in Nederland

Dit zegt Cillessen zelf over zijn afgekeurde eerste penaltysave in Nederland

10 februari - 07:31 Laatste update: 10:14

Jasper Cillessen dacht vrijdagavond voor NEC voor het eerst in zijn carrière een strafschop te stoppen op de Nederlandse velden. Na ingrijpen van de VAR moest de strafschop opnieuw worden genomen, waarbij tegenstander RKC de doelman ditmaal wel wist te verschalken en de 2-0 eindstand op het bord zette. Dit is wat Cillessen zelf te zeggen had over het moment.

In de negentiende minuut van het duel tussen RKC en NEC wist Cillessen de strafschop van RKC-verdediger Dario van den Buijs te keren. Helaas voor de doelman liep zijn teamgenoot Calvin Verdonk te vroeg het strafschopgebied in, waarna de VAR ingreep. In de herkansing schoot aanvaller David Min de bal wel voorbij de Nederlandse sluitpost. 

Wat zei Cillessen zelf over de penalty?

Achteraf gaat Cillessen in op het moment. "Dit is heel zuur", laat hij weten tegenover ESPN. "Het heeft geen zin om te klagen. Het zijn helaas de regels en dat zit het mij niet mee." De 34-jarige keeper is van mening dat zijn reputatie van iemand die geen penalty's pakt, ongegrond is. "Ik heb in Spanje weleens een penalty gepakt, ik weet dat ik het kan. Het heeft mij niet meegezeten en nu nog steeds niet. Ik ga met een domper richting carnaval."