Nieuws

Dit riep Jude Bellingham tegen Mason Greenwood wat mogelijk een schorsing oplevert

Dit riep Jude Bellingham tegen Mason Greenwood wat mogelijk een schorsing oplevert

5 februari - 14:23

In Spanje is er veel te doen om een incident dat tijdens de wedstrijd tussen Real Madrid en Getafe plaatsvond. Jude Bellingham zou tijdens het duel iets hebben geroepen tegen tegenstander Mason Greenwood. Wat zou Bellingham hebben gezegd en waarom is er een onderzoek naar gestart? VoetbalNieuws.nl legt de situatie uit. 

Dit zou Jude Bellingham richting Mason Greenwood hebben geroepen

Real won op 1 februari het duel met Getafe met 0-2, maar achteraf werd er maar weinig over de uitslag gepraat. Bellingham zette een tackle in op Greenwood en leek na de tackle iets te zeggen. Het is lastig om te zien wat Bellingham precies zei, maar de bewering wordt gedaan dat de middenvelder 'Verkrachter!' richting Greenwood riep.

De Primera División en Getafe nemen de zaak zeer serieus en de Spaanse bond heeft zelfs al bevestigd dat er onderzoek wordt gedaan naar het incident. Greenwood werd in februari 2022 wereldnieuws toen hij werd beschuldigd van verkrachting, intimidatie en gewelddadig gedrag. De speler werd uiteindelijk vrijgesproken en maakte de veelbesproken transfer van Manchester United naar Getafe. Bij het onderzoek wordt ook een liplezer ingezet. Wanneer blijkt dat Bellingham inderdaad de leus gebruikte, kan de middenvelder een flinke schorsing krijgen, tot maar liefst tien wedstrijden.