Nieuws

Alles wat je moet weten over de Nations League-loting van 2025 met Oranje

Alles wat je moet weten over de Nations League-loting van 2025 met Oranje

8 februari - 11:40 Laatste update: 11:40

Donderdagavond weet het Nederlands Elftal welke teams het treft tijdens de nieuwe editie van de Nations League. Maar hoe werkt de loting en welke landen kan Oranje treffen? VoetbalNieuws neemt wat je moet weten over de Nations League-loting van 2025 met je door!

Wanneer is de loting van de Nations League?

Donderdag 8 februari gaan om 18.00 uur in Parijs, Frankrijk de balletjes weer rollen tijdens de loting om de Nations League 2024/25. Voor deze loting is het Nederlands Elftal samen met Italië, Kroatië en Spanje ingedeeld in Pot 1 van League A, de pot met de vier beste landen van de Nations League.

Potindeling voor Nederland tijdens loting Nations League 2025

De Nations League is ook dit jaar weer onderverdeeld in vier groepen per vier divisies. Nederland maakt deel uit van League A, die er als volgt uitziet.

A1: Italië, Kroatië, Nederland, Spanje
A2: België, Denemarken, Hongarije, Portugal
A3: Duitsland, Frankrijk, Polen, Zwitserland
A4: Bosnië en Herzegovina, Israël, Schotland, Servië

Hoe werkt de loting van de Nations League?

In totaal doen er 54 landen mee tijdens de groepsfase van de Nations League, onderverdeeld op basis van hun ranking in de vier Leagues: A, B, C en D. De beste zestien landen doen mee in League A. De overige landen zitten in B (17-32), C (33-48) en D (49-54). Per League doen er dus er een x-aantal landen mee, die weer in een vergelijkbare manier binnen vier verschillende potten zijn onderverdeeld.

Wie kan Nederland loten?

Doordat Oranje in A1 zit vallen Italië, Kroatië en Spanje al weg als mogelijke tegenstanders. Wel kan Nederland dus grootmachten als België, Portugal, Duitsland en Frankrijk loten.

Wanneer zijn de wedstrijden in de Nations League?

De groepswedstrijden van de Nations League vinden plaats in september, oktober en november van dit jaar. In 2025 wordt er vervolgens gespeeld in de knock-outfase van het toernooi.