Nieuws

'Ajax kon door lening geen grote aankopen doen, club informeerde bij Tagliafico'

'Ajax kon door lening geen grote aankopen doen, club informeerde bij Tagliafico'

2 februari - 10:28 Laatste update: 10:47

Een dag na het sluiten van de winterse transfermarkt heeft Het Parool extra informatie over de transfermaand naar buiten gebracht. Grote aankopen bleven door een lening uit bij Amsterdammers, die tevergeefs nog bij een oude bekende informeerden.

John van ’t Schip kreeg met Jordan Henderson zijn ervaren kracht, maar mistte dit nog in de verdediging van Ajax. De oefenmeester kaartte na de overwinning op Heracles (4-2) al aan dat er werd gewerkt aan een mogelijk nieuwe verdediger. In die zoektocht kwam het volgens het medium uit bij een oude bekende. 'Zo informeerde Ajax naar de diensten van Nicolás Tagliafico', klinkt het. De transfer kwam er niet. Olympique Lyon kon zich namelijk niet vinden in een bod dat Ajax in gedachten had.

'Financieel buitenspel gezet'

Met de komst van Henderson zette Ajax zich gelijk ook op financieel gebied buitenspel. De Amsterdammers leken zomeraankoop Chuba Akpom nog te kunnen verslijten aan Nottingham Forest. Maar doordat die deal pas in de laatste uren van de transferwindow plaats zou vinden, kon Ajax niet op tijd een geschikte vervanger aantrekken. Zo ketste de verkoop van de Engelse spits af. Ondanks het eigen vermogen van ruim 230 miljoen, moet Ajax dit seizoen de rekeningen betalen met geleend geld, geeft de krant aan. 'De club heeft al geld gereserveerd voor de opwaardering van het contract van Jorrel Hato in de komende maanden.' Op dit moment speelt Hato, die op 7 maart zijn achttiende verjaardag mag vieren, nog met een jeugdcontract rond.

In de winter haalde Ajax naast Henderson ook nog Julian Rijkhoff in huis. De teruggekeerde jeugdspeler sluit wel aan bij het eerste, maar gaat zijn minuten bij Jong Ajax maken. Daarnaast keerde Kian Fitz-Jim nog terug eerder van zijn huurperiode bij Excelsior. Tot slot Ajax verdiende met de verkoop van Anass Salah-Eddine nog één miljoen euro. Eerder liet het zomeraankoop Georges Mikautadze nog op huurbasis terugkeren bij FC Metz.