Nieuws

Door deze opmerkelijke reden mag het DHSC van Sneijder niet meer in actie komen

Door deze opmerkelijke reden mag het DHSC van Sneijder niet meer in actie komen

30 januari - 15:23

De KNVB heeft besloten om een wedstrijd van DHSC uit het programma te halen. De amateurclub, waar de invloed van Wesley Sneijder en zijn familie groot is, zou namelijk niet aan verplichtingen van de voetbalbond hebben voldaan. VoetbalNieuws neemt het met je door!

'De wedstrijd tussen Hollandia en DHSC is door de KNVB uit het programma van de vierde divisie gehaald', klinkt het dinsdagmiddag bij het NoordHollands Dagblad. Zondagmiddag zou de club uit Hoorn bezoek krijgen van de Utrechters.

De reden achter de afgelasting door de KNVB heeft net maken met het niet voldoen van betalingsverplichting aan de voetbalbond. DHSC had tot dinsdag de tijd om dit te regelen, maar wist dit niet te voldoen. Het medium spreekt van een 'substantieel bedrag'. Echter wil een woordvoerder tegenover het regionale dagblad geen uitspraak doen over de hoogte van het geldbedrag. "Maar het gaat niet om een paar tientjes", geeft Daan Schipper aan. "Goed om erbij te vermelden is dat we dit niet van de ene op de andere dag hebben besloten." De KNVB zou al sinds oktober van vorig jaar bezig zijn met een oplossing voor DHSC.

DHSC mag pas weer in actie komen in de vierde divisie A als het binnen een week het verschuldigde geldbedrag overmaakt aan de KNVB. De eerstvolgende wedstrijd van DHSC staat op zondag 17 februari op het programma. Na twaalf wedstrijden staan de amateurs met achttien punten op plek twaalf.