Nieuws

Schorsing en geldboetes: deze straffen krijgen Ajax en Feyenoord van de UEFA

Schorsing en geldboetes: deze straffen krijgen Ajax en Feyenoord van de UEFA

30 januari - 08:24 Laatste update: 08:50

Feyenoord en Ajax zijn beboet na de laatste groepsduels in de Champions League en Europa League, zo maakt de UEFA bekend op zijn website. Ook Ajax-assistent Michael Valkanis is voor twee wedstrijden geschorst.

Valkanis werd tijdens het uitduel met Olympique Marseille naar de tribune gestuurd wegens commentaar op de arbitrage. De Australiër liet met woord en gebaar weten het niet eens te zijn met de beslissingen van de scheidsrechter en dat zorgt er nu voor dat hij tijdens het tweeluik in de Conference League met FK Bodø/Glimt aan de kant staat. Hieronder kan je lezen wat Valkanis precies riep waardoor hij werd weggestuurd.

Naast een disciplinaire schorsing van Valkanis krijgt Ajax ook financieel een tegenvaller te verwerken. In totaal moeten de Amsterdammers zo’n achttien duizend euro aan boete betalen wegens het gebruik van laserpennen en provocerende uitlatingen van de Amsterdamse aanhang tijdens de thuiswedstrijd met AEK Athene

Ook een geldboete voor Feyenoord

Ook Feyenoord wordt door de UEFA bestraft. De Rotterdammers, waarvan werd gezegd dat ze zich voorbeeldig hadden gedragen in Schotland, komen er niet zonder financiële kleerscheuren vanaf na de uitwedstrijd bij Celtic. De Europese voetbalbond stuurt een rekening van 16.500 euro naar De Kuip vanwege het gooien van objecten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!