Nieuws

Dit is wat er aan de hand is met Marcus Rashford bij Manchester United

Dit is wat er aan de hand is met Marcus Rashford bij Manchester United

30 januari - 07:26 Laatste update: 11:57

Marcus Rashford is de laatste tijd veel in het nieuws. De aanvaller van Manchester United gaat door een lastige periode wat betreft de relatie met manager Erik ten Hag. Wat is precies de situatie van Rashford bij United? VoetbalNieuws legt het aan je uit. 

Wat is er aan de hand met Rashford bij United?

Marcus Rashford heeft de laatste weken moeite met de strenge Ten Hag, die met ijzeren hand regeert. De Engelse aanvaller begon goed aan het seizoen, maar de laatste maanden is de goaltjesdief uit vorm. Ten Hag liet Jadon Sancho al gaan na een interne ruzie en ook bij Rashford leek het even de verkeerde kant op te gaan: de Engelsman had zich ziekgemeld bij de club, maar ging vervolgens uit in een club.

Rashford miste het FA Cup-duel met Newport en Ten Hag was duidelijk op het persmoment in aanloop naar de wedstrijd. "Het is een interne kwestie. I will deal with it", stelde de Nederlander. United meldde op maandag dat de kwestie rondom de speler is verholpen. Rashford traint weer mee met de eerste ploeg en is beschikbaar voor de basis voor de komende wedstrijden. 

'Twaalf uur lang shotten'

Tegenover het Britse tabloid The Sun heeft een serveerster meer verteld over het nachtelijke uitstapje van Rashford. De aanvaller zou 'alleen ogen hebben voor de drankkaart' en 'de ene na de andere shot tequila' bestellen. Rashford zou de serveerster hebben gevraagd naar nachtclubs, die later open zijn dan 03.00 uur en hebben aangegeven de training van United over te slaan. Samen met de serveerster vertrok Rashford vervolgens naar een club. Hier zou Rashford vervolgens nog meer drank hebben besteld. De avond zou vervolgens zijn geëindigd in een vijfsterrenhotel, waar de Engels-international zo dronken zou zijn dat de serveerster hem in bed moest helpen. Naar verluidt was Rashford twaalf uur lang aan het drinken en had hij als 'missie' om dronken te worden.

Statement van United

Manchester United heeft inmiddels een statement naar buiten gebracht via Fabrizio Romano. De club laat weten dat Rashford inmiddels weer op het trainingsveld te bewonderen is. 'Marcus heeft verantwoordelijkheid genomen voor zijn acties. We hebben het behandeld als een interne disciplinaire zaak, die nu is afgedaan', klinkt het.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!