Breaking news

'Feyenoord bezig met mogelijke komst 23-jarige verdediger van Stade Rennes'

'Feyenoord bezig met mogelijke komst 23-jarige verdediger van Stade Rennes'

25 januari - 18:59 Laatste update: 19:19

Feyenoord zou druk bezig zijn met de mogelijke komst van rechtsachter Lorenz Assignon van Stade Rennes, zo weet 1908.nl donderdagavond naar buiten te brengen. De Rotterdammers zijn al langere tijd in de weer met het aantrekken van een nieuwe verdediger en lijkt nu dus ook te kijken naar Assignon.

Het doorgaans betrouwbare medium schrijft dat Assignon momenteel ontevreden is Stade Rennes. 'Volgens eerder ingewonnen informatie van L'Equipe bestaat de mogelijkheid dat Assignon deze week nog vertrekt uit de Ligue 1', klinkt het. Dit seizoen kwam de verdediger twintig keer in actie voor zijn club. Tijdens de start van het huidige seizoen stond Assignon nog vaak in de basis, maar moet het sinds eind december doen met invalbeurten. Halverwege november kreeg Les rouges et noirs nog te maken met een trainerswissel, toen Julien Stéphan het stokje overnam van de vertrokken Bruno Génésio. 

Inmiddels zou Assignon zijn vertrekwens duidelijk hebben gemaakt bij zijn club en is Feyenoord op de achtergrond bezig aan een mogelijke komst van de rechtsachter, klinkt het. Eerder deze week kwam het nieuws nog naar buiten dat de Rotterdammers werk aan het maken waren van een deal rond Kevin Mbabu, iets wat vooralsnog vrij ingewikkeld is gebleken. Zo schrijft 1908.nl. FC Augsburg wil de huurling van Fulham niet zomaar eerder van de hand willen doen en anders denken aan een denken aan 'een lichte vergoeding'. 

Assignon stroomde door uit de jeugdopleiding van Rennes naar het eerste en speelde in de 2021 nog een halfjaar op huurbasis bij SC Bastia. In totaal maakte de verdediger al 64 keer zijn opwachting in het eerste en is daarin goed voor zes assists en drie doelpunten. De waarde van de rechtervleugelverdediger wordt geschat op tien miljoen euro. Meerdere clubs, uit de Ligue 1, Bundesliga en Premier League, zouden een oogje hebben op Assignon, 'maar het is Feyenoord wat nu de eerste concrete stappen aan het ondernemen is'.