Nieuws

Waarom kiest Olij voor Sparta in plaats van een Champions League-club?

Waarom kiest Olij voor Sparta in plaats van een Champions League-club?

25 januari - 17:36 Laatste update: 18:34

Donderdagmiddag kwam naar buiten dat Sparta-doelman Nick Olij Champions League-club FC Kopenhagen heeft afgewezen. Waarom verkiest hij Sparta Rotterdam boven de Champions League? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Olij is al langere periode in erg goede doen voor Sparta. Toch heeft hij een transfer naar Champions League-club FC Kopenhagen afgewezen. Tegenover de camera's van ESPN legde hij uit waarom hij deze keuze heeft gemaakt.

Waarom gaat Olij niet naar FC Kopenhagen?

Bij FC Kopenhagen is op dit moment Kamil Grabara eerste keuze in het doel. Zolang de Poolse sluitpost in de Deense hoofdstad speelt, is Kopenhagen voor Olij geen optie. Hij wil aanstaande zomer namelijk met het Nederlands elftal naar het EK in Duitsland. Dat is geen optie als hij ergens op de bank gaat zitten. "Ik denk als je op een hoger niveau speelt, dat je die keuze dan moeilijker maakt", stelde de sluitpost. Hiermee lijkt hij een winters vertrek uit Rotterdam niet helemaal uit te sluiten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!