Transfernieuws

Wat de vroegtijdig teruggekeerde Fitz-Jim van de Henderson-komst naar Ajax vindt

Wat de vroegtijdig teruggekeerde Fitz-Jim van de Henderson-komst naar Ajax vindt

23 januari - 07:20 Laatste update: 09:49

Kian Fitz-Jim werd onlangs vroegtijdig teruggehaald naar Ajax van een uitleenperiode aan Excelsior, maar kreeg afgelopen week een flinke domper te verwerken. Met Jordan Henderson haalden de Amsterdammers een gigant binnen waar de jongeling mee mag gaan concurreren. Dit vindt Fitz-Jim van de situatie.

Huurperiode en contractverlenging

Afgelopen zomer werd Fitz-Jim aanvankelijk voor één jaar aan Excelsior verhuurd. Dat ging allemaal wat stroefjes, aangezien het lang duurde voordat Ajax een overeenstemming met de middenvelder kon vinden over het verlengen van zijn contract. Uiteindelijk kwamen beide partijen tot een overeenstemming om de verbintenis te verlengen tot en met de zomer van 2027 en kreeg Excelsior een jaar lang de beschikbaarheid over Fitz-Jim. Deze winter besloot Ajax plots om het talent vroegtijdig terug te laten keren.

"Vanuit mijn perspectief heb ik altijd gezegd dat ik terug zou gaan als de trainer me terug zou willen", begint Fitz-Jim voor de camera’s van ESPN. Hij schetst vervolgens zijn perspectief. "Om op het middenveld te spelen of in ieder geval daar (bij Ajax, red.) voor mijn kans te gaan. Dat is eigenlijk de reden geweest om terug te gaan."

Komst van Henderson

Een week na de vroegtijdige terugkeer van Fitz-Jim kondigde Ajax een nieuwe transfer aan. Dat was er een van formaat, want niemand minder dan de ervaren Henderson is de nieuwe controleur in Amsterdam. De Engelsman speelt op dezelfde plek als Fitz-Jim.

"Voor mij persoonlijk is het dan een beetje lastig", geeft Fitz-Jim toe, die maandagavond in actie kwam bij Jong Ajax. "Voor de club is het wel goed om een speler van zijn kaliber te hebben. Uiteindelijk kan ik daar alleen maar van leren en moet ik zelf voor mijn kans gaan", besluit hij.

Afgelopen zondag zat Fitz-Jim nog wel in de selectie van Ajax tijdens het thuisduel met RKC. John van ‘t Schip liet de middenvelder alleen niet invallen.