Nieuws

Verrassend transfergerucht: 'Dumfries werd in ruildeal aangeboden bij United'

Verrassend transfergerucht: 'Dumfries werd in ruildeal aangeboden bij United'

22 januari - 21:39

Denzel Dumfries zou deze winter zijn aangeboden bij Manchester United. Volgens het Engelse tabloid The Sun probeerde Internazionale, de huidige club van de Oranje-international, hem te betrekken in een ruildeal met Aaron Wan-Bissaka.

Dat zou door The Red Devils echter meteen van tafel zijn geveegd. Wan-Bissaka stond dit seizoen tien keer in de basis onder Erik ten Hag en wordt, ondanks het feit dat hij een maand uit de roulatie was door een hamstringblessure, nog steeds als een gewaardeerde speler gezien. Het contract van de Engelsman zou aan het einde van het seizoen aflopen, maar United heeft een optie gelicht waardoor hij tot zeker 2025 aan de club verbonden blijft.

Dumfries werd dit seizoen ook kort geveld door een blessure, maar speelde voor de rest bijna alles voor Internazionale. Dat de vleugelverdediger bij United werd aangeboden, noemt The Sun dan ook 'verrassend' en 'een shock'. Toch loopt zijn contract medio 2025 af en zou hij in de zomer nog kunnen vertrekken.

Dumfries zou enigszins in de clinch liggen met het clubbestuur. De Nederlander eist een salaris van 90.000 euro per week, maar Inter biedt slechts 40.000. De Italianen moeten eigen spelers verkopen om te voldoen aan de Financial Fairplay-regels binnen het land. De ploeg staat momenteel op de tweede plaats in de Serie A, op één punt achterstand van Juventus. De mannen van trainer Simone Inzaghi hebben nog een wedstrijd extra te goed.