Transfernieuws

'PSV houdt Vertessen aan contract, interesse uit Berlijn nog altijd in leven'

'PSV houdt Vertessen aan contract, interesse uit Berlijn nog altijd in leven'

17 januari - 13:58

PSV houdt Yorbe Vertessen voorlopig nog aan zijn contract, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. De aanvaller met een vertrekwens maakt dan ook nog 'gewoon' deel uit van de wedstrijdselectie van Peter Bosz voor de bekerwedstrijd van woensdagavond tegen FC Twente. De interesse in Berlijn is daarmee nog niet vervlogen.

Nu Sheraldo Becker hard op weg is naar Real Sociedad, is Union Berlin haastig op zoek naar een nieuwe aanvaller. De Duitsers hebben Vertessen al enige tijd in het vizier en hopen nog altijd op de komst van de pijlsnelle Belg. In Berlijn zou men vijf miljoen euro over hebben voor Vertessen, een bedrag dat PSV te laag vindt voor de 23-jarige aanvaller. 

In Eindhoven moet Vertessen het voornamelijk doen met invalbeurten en wil geen plan C of zelfs plan D meer zijn. Eerder gaf Peter Bosz nog aan zijn selectie in stand te willen houden, iets waar de Belg niet aan mee zou willen werken. Toch leek er recent wel ineens wat mogelijk voor Vertessen. PSV zou de aanvaller in de wachtkamer hebben geplaatst en werken aan de tijdelijke komst van Manchester United-aanvaller Facundo Pellistri. Zowel in Nederland, Duitsland als in Engeland zijn de transferwindows open tot en met donderdag 1 februari.