Nieuws

Hoe zit het contract van Yorbe Vertessen bij PSV in elkaar?

Hoe zit het contract van Yorbe Vertessen bij PSV in elkaar?

23 januari - 10:37 Laatste update: 10:37

Yorbe Vertessen lijkt PSV te gaan verruilen voor het Duitse Union Berlin. De Belgische vleugelaanvaller een transfer zelf wel zitten, terwijl Peter Bosz hem liever bij de groep wil houden. Hoe zit het contract van Vertessen bij PSV eigenlijk in elkaar? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Yorbe Vertessen, inmiddels 23 jaar oud, speelt al bijna vijftien jaar voor PSV. In 2009 namen de Eindhovenaren de flankenflitser over van de jeugdopleiding van Westerlo. In januari 2021 werd hij via Jong PSV definitief overgeheveld naar het eerste elftal van PSV.

Hoeveel is Yorbe Vertessen waard?

De Eindhovenaren, die destijds werden gecoacht door Roger Schmidt, onderstreepten daarmee dus zijn talent. Het zorgde ervoor dat Vertessens contract werd verlengd. Dat loopt momenteel tot medio 2025. Wanneer clubs hem willen halen, zouden ze dus een miljoenenbedrag moeten aftikken. Volgens Transfermarkt ligt de geschatte marktwaarde van de Belg momenteel rond de vier miljoen euro.

Welke clubs hebben interesse in Yorbe Vertessen van PSV?

Bosz wil Vertessen het liefst in Eindhoven houden, zo ver is duidelijk. De trainer weet echter dat de keuze uiteindelijk aan de speler en de technische directie is. Naar verluidt zouden Toulouse, Valencia, Union Saint-Gilloise en Union Berlin interesse in hem hebben getoond. De gevallen topclub uit Berlijn wil doorpakken en zou vijf miljoen overhebben voor de Belg. De Belgische vleugelaanvaller is momenteel dicht bij een transfer naar de laatsgenoemde club. Vertessen zal zijn transfer naar Union hoogstwaarschijnlijk afronden na het bekerduel met Feyenoord.