Breaking news

'Rulli kan Ajax verruilen voor terugkeer naar Argentinië: oude jeugdclub genoemd'

'Rulli kan Ajax verruilen voor terugkeer naar Argentinië: oude jeugdclub genoemd'

10 januari - 17:23 Laatste update: 17:36

Estudiantes zou graag willen stunten met de terugkeer van Ajax-doelman Geronimo Rulli, zo blijkt uit berichtgeving van TyC Sports. Na de komst van Enzo Pérez zouden de Argentijnen nu de zinnen hebben gezet op het binnenhalen van Rulli, die wil vertrekken uit Amsterdam.

Recent kwam het nieuws naar buiten dat Rulli deze winter Ajax achter zich wil laten en zou daarvoor een transferverzoek hebben ingediend. Ajax nam de doelman in januari van dit jaar nog voor acht miljoen over. Rulli heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2026 en wordt op zo'n acht miljoen euro geschat. Na bijna een jaar staat de teller van Rulli op 26 wedstrijden in het shirt van Ajax.

Zijn carrière als profvoetballer startte Rulli in de jeugd Estudiantes, dat hem in 2014 voor 3,5 miljoen verkocht aan Maldonado in Uruguay. Na een huurperiode bij Real Sociedad nam Manchester City de doelman in 2016 voor 4,7 miljoen over, waarna wederom een huurperiode bij Sociedad volgfde. Een jaar later had de Spaanse club zeven miljoen over voor de Argentijn. In 2019 werd Rulli voor een seizoen uitgeleend aan Montpellier, waarna Villarreal de doelman een jaar later voor vijf miljoen over nam. In de winter van 2023 telde Ajax acht miljoen neer voor Rulli, die zich een maand eerder nog met Argentinië tot wereldkampioen kroonde.

In Amsterdam lukte het Rulli niet om zijn kwaliteiten te laten zien en dacht al snel aan een vertrek bij Ajax. Vorig seizoen werd de doelman al in verband gebracht met een terugkeer naar Villarreal en een overstap naar Bayern München. Toch bleef Rulli bij Ajax, waar hij dit seizoen na één wedstrijd onder lat geblesseerd uitviel. Bij een juist bod zou Ajax mee willen werken aan een vertrek van Rulli, die nu dus mogelijk kan terugkeren naar zijn geboorteland.