Nieuws

 PSV dreigt mis te grijpen: wie is de Uruguayaan Facundo Pellistri?

PSV dreigt mis te grijpen: wie is de Uruguayaan Facundo Pellistri?

16 januari - 16:33 Laatste update: 16:40

PSV lijkt volgens Fabrizio Romano achter de komst van Facundo Pellistri te grijpen. De aanvaller van Manchester United moest in Eindhoven de vervanger worden van Yorbe Vertessen, die graag wil vertrekken, maar de Uruguayaanse speler lijkt nu op huurbasis naar Granada over te stappen. VoetbalNieuws.nl duikt in de carrière van de Uruguayaan.

Pellistri werd geboren op 20 december 2001 in Montevideo, Uruguay. De aanvaller speelde in zijn thuisland voor Peñarol en wist tussen 2019 en 2020 37 maal in het shirt van diens club te spelen. De aanvaller werd al snel bestempeld als het volgende wonder en Manchester United besloot toe te slaan.

Opmars richting Engeland

Volgens Uruguayaanse media was Pellistri een speler waar je graag naar keek. Niet pijlsnel, maar behendig met de bal, tussen verdedigers in en doelgericht. Niet gek dat onder meer Chelsea, Juventus en Manchester City achter de aanvaller aan zaten. Pellistri werd opgenomen in het elftal van de Copa Libertadores omtrent de opkomende sterren van het continent. Vooral zijn kwaliteit aan de bal staan buiten kijf.

United besloot een bedrag tussen de acht en tien miljoen euro neer te leggen voor Pellistri. Volgens voormalig United-manager Ole Gunnar Solskjaer zat de club 'al enige tijd' achter de Uruguayaan aan. "Om me bij een club als Manchester United te voegen, is een droom. Dit is de perfecte stap voor mijn ontwikkeling", sprak Pellistri bij zijn presentatie.

Verhuur in Spanje en WK

Pellistri debuteerde voor United en niet veel later ook voor het nationale elftal. Desondanks werd de aanvaller verhuurd aan Deportivo Alavés waar hij het niet onverdienstelijk deed. De Uruguayaanse aanvaller wist geen doelpunt of assist te noteren, maar was door zijn voetballende kwaliteiten wel een spil in het lijfsbehoud van de club. Op het WK van 2022 was de aanvaller een vaste waarde en vormde hij een aanvalstrio met Luis Suárez en Darwin Nuñez. Echter verliep dat toernooi niet zoals gehoopt en vloog Uruguay er al in de groepsfase uit.

In totaal staat de teller van Pellistri op achttien interlands voor Uruguay. In 23 wedstrijden voor United tekende de aanvaller voor twee assists. Dit seizoen staat de teller pas op 81 Premier League-minuten.

Toekomst in Eindhoven?

De laatste maanden blijft een doorbraak van Pellistri uit. Met Manchester United gaat het minder, waardoor Erik te Hag liever rouleert tussen de spelers die het al eens hebben laten zien. De Uruguayaan mag daardoor uitkijken naar een nieuwe ploeg, waarbij een nieuwe verhuur voor de hand ligt. Toch stellen Engelse media dat United een definitief vertrek niet uitsluit. Onder andere LA Galaxy en Villarreal zetten in op een definitieve transfer, terwijl PSV inzette op een huurdeal. Nu lijkt Pellistri inderdaad op huurbasis te vertekken, maar is Granada de bestemming. 

De Eindhovenaren zagen het talent wel zitten en hebben achter de sterkhouders nog iemand nodig. Dat komt des te meer door het feit dat Vertessen wil vertrekken bij de club. De Belgische aanvaller hoopt een transfer naar Union Berlin te realiseren. De Duitse club wil voldoen aan de vraagprijs van vijf miljoen euro, maar PSV wil eerst een vervanger aantrekken. Zodoende was de mogelijke transfer van Pellistri dus direct gelieerd aan die van Vertessen. Yorbe Vertessen lijkt door dit nieuws voorlopig in Eindhoven te blijven.