Nieuws

Wie is Winsley Boteli, het Zwitserse talent (17) waar Ajax op aast?

Wie is Winsley Boteli, het Zwitserse talent (17) waar Ajax op aast?

30-12-2023 14:57

Ajax zou de komende zomer graag Winsley Boteli willen overnemen van Borussia Mönchengladbach. Wie is deze zeventienjarige Zwitser, die de jeugdcompetities aan gort schiet in Duitsland? VoetbalNieuws duikt in de speler. 

Wie is Winsley Boteli?

Winsley Boteli werd op 5 juli 2006 geboren in het Zwitserse Genève. De Zwitsers-Congolese voetballer is actief in de Regionalliga West bij het O19-team van Borussia Mönchengladbach. Na veertien wedstrijden staat de teller al op vijftien doelpunten en een assist en dat heeft voor de nodige interesse gezorgd. Boteli sloot in 2022 aan bij de jeugd van Servette, maar werd al snel opgepikt uit Zwitserland door de Duitse club.

Boteli kan rekenen op de interesse van Ajax, dat hem graag in de zomer wil ophalen. Juventus wil echter eerder toeslaan en heeft al een contractaanbieding neergelegd bij de tiener voor in de winter. De broer van Giorgio Chiellini, Claudio, doet de onderhandelingen voor De Oude Dame. Gladbach kan Boteli momenteel geen reëele kans bieden om snel door te stomen naar de top, iets wat Ajax en Juventus wel beloven.

De aanvaller wisselt graag van kant op het veld en beschikt over een uitstekend afstandsschot. Ook weet de Zwitser vaak de buitenspelval goed te omzeilen en alleen op de doelman af te gaan. Boteli ligt tot 2025 onder contract in Duitsland, maar Borussia overweegt om de aanvaller snel een nieuw voorstel te doen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!