Nieuws

Bizarre jaarstatistiek: Tadic in top vijf meest gecreëerde kansen in de Eredivisie

Bizarre jaarstatistiek: Tadic in top vijf meest gecreëerde kansen in de Eredivisie

30-12-2023 10:40 Laatste update: 10:40

Dusan Tadic is dan wel uit de Eredivisie vertrokken, maar alsnog duikt zijn naam op in een bijzondere jaarstatistiek. De voormalig aanvoerder van de Amsterdammers is één van de vijf spelers uit de Eredivisie die de meeste kansen heeft gecreëerd.

Nummer twee

Het verhaal van Tadic is bekend. De Serviër zwaaide afgelopen zomer af in Amsterdam omdat hij zich niet meer kon vinden in de weg die de club onder de inmiddels vertrokken Sven Mislintat in ging slaan. De weg die Tadic koos is uiteindelijk in Turkije uitgekomen, waar hij nu furore maakt bij Fenerbahçe. Toch drukt hij ook over het kalenderjaar 2023 weer zijn stempel op de Eredivisie.

Uit een statistiek van ESPN blijkt dat Tadic de speler is die de op één na meeste kansen heeft gecreëerd in de Eredivisie. Dat zijn er liefst 104. Alleen Joey Veerman van PSV heeft er met 147 meer op zijn naam.

De volledige top vijf

1. Joey Veerman: 147
2. Dusan Tadic: 104
3. Carel Eiting: 70
4. Philippe Rommens: 66
5. Thom Haye: 66

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!