Breaking news

'Ajax voerde zomerse gesprekken met Bundesliga-coach, maar draagvlak was te dun'

'Ajax voerde zomerse gesprekken met Bundesliga-coach, maar draagvlak was te dun'

28-12-2023 19:14 Laatste update: 19:19
2

Ajax had behalve Peter Bosz en Maurice Steijn afgelopen zomer nog een trainer in het vizier. Volgens het Algemeen Dagblad was de Zwitserse coach Gerardo Seoane een serieuze kandidaat. Een uitgebreide analyse leert ons hoe de intense transferzomer is gegaan in de bestuurskamer van de Amsterdammers.

Na het zomerse vertrek van interim-coach John Heitinga, moest Ajax op zoek naar een nieuwe oefenmeester. De inmiddels alweer ontslagen technisch directeur Sven Mislintat had volgens het AD een videocall met Bosz, maar die zou niet vlekkeloos zijn verlopen.

'Er overheerst aan beide kanten een gevoel van een date zonder potentie. Het contact is prima, er vallen geen ongemakkelijke stiltes, maar sprankeling ontbreekt', schrijft men. 'Mislintat merkt dat Bosz terughoudend is: de trainer heeft in de dagen hiervoor al meerdere goede gesprekken gevoerd in Eindhoven.'

Twijfels van bovenaf zouden de Amsterdammers uiteindelijk lang parten hebben gespeeld, waarna Bosz bij PSV tekende. Twee andere kandidaten die op belangstelling van Mislintat konden rekenen, waren Kjetil Knutsen van Bodø/Glimt en Seoane, momenteel coach van Borussia Mönchengladbach. Voor Knutsen golden twijfels omdat hij bij een relatief kleine club werkte, maar met Seoane zouden er gesprekken zijn gevoerd.

'Mislintat zag hem als jonge trainer succes boeken bij Young Boys en kent hem nog van Bayer Leverkusen, waar hij Bosz in 2021 is opgevolgd. Ondanks uitgebreide gesprekken geldt ook voor Seoane: het draagvlak is dun. Bij Ajax wordt nóg een buitenlander als een groot risico beschouwd', klinkt het.

Seoane was op het moment van de gesprekken nog clubloos. Op 6 juni 2023 tekende hij bij Mönchengladbach, dat in het huidige seizoen wisselvallig presteert. De ploeg staat op de twaalfde plaats in de Bundesliga.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!