Nieuws

Wat is de marktwaarde van de Nederlandse Leeds-aanvaller Crysencio Summerville?

Wat is de marktwaarde van de Nederlandse Leeds-aanvaller Crysencio Summerville?

25-12-2023 10:55 Laatste update: 10:55

Crysencio Summerville wordt nadrukkelijk in de gaten gehouden door Aston Villa. Met dat nieuws kwam Fabrizio Romano op Eerste Kerstdag. Maar hoeveel geld is de Nederlandse aanvaller van Leeds United eigenlijk waard? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

De 22-jarige Summerville is een jeugdexponent van Feyenoord en maakte ook zijn profdebuut in Rotterdam, maar niet in een officieel duel. De lichtvoetige buitenspeler zag aan het begin van het seizoen 2020/2021 geen voldoende perspectief meer bij Feyenoord, verlengde zijn aflopende contract niet en besloot naar Leeds te vertrekken, wat hem tot dusver geen windeieren heeft gelegd.

Hoeveel is Crysencio Summerville waard?

In 61 officiële duels voor Leeds scoorde Summerville namelijk vijftien keer en gaf hij acht assists. Dat heeft hem naar verluidt interesse van Aston Villa, maar ook andere Premier League-clubs opgeleverd. In de zomer van 2023 zou Leeds een bedrag van ongeveer 23 miljoen euro van Burnley voor hem hebben afgewezen.

Wat is de marktwaarde van Summerville?

Hoeveel Villa bereid is om voor hem te betalen, is niet direct bekend. Volgens Transfermarkt ligt zijn geschatte marktwaarde op achttien miljoen euro. Het contract van Summerville bij Leeds loopt nog tot medio 2026, en dus zouden The Whites hoog in de boom kunnen gaan zitten.