Nieuws

'Je had én de vrouwen goed kunnen helpen die het betrof én Overmars kunnen helpen'

'Je had én de vrouwen goed kunnen helpen die het betrof én Overmars kunnen helpen'

19-12-2023 17:39 Laatste update: 18:12
1

Dusan Tadic staat nog altijd niet achter de wijze waarop Ajax afscheid nam van Marc Overmars, die moest vertrekken na grensoverschrijdend gedrag. De oud-aanvaller geeft in een openhartig interview met Voetbal International aan dat Ajax zowel Overmars als de vrouwen had kunnen helpen.

Toen Overmars onder vuur kwam te liggen bij Ajax en uiteindelijk moest vertrekken, bleef Tadic achter de oud-directeur staan. "Ik weet dat het heel gevoelig ligt, in die periode helemaal. Maar Ajax had Overmars moeten beschermen. Een cruciale fout van de club. Waar mannen en vrouwen samenwerken, wordt er geflirt. Dat is normaal", geeft de aanvaller aan, die aangeeft niemand te willen beschuldigen en niets te rechtvaardigen. "Maar had het als club aangepakt en opgelost. Met elkaar. Je had én de vrouwen goed kunnen helpen die het betrof én Overmars kunnen helpen. Ik ben ervan overtuigd dat we het met zijn allen samen hadden kunnen oplossen."

'Als Ajax hadden we één familie moeten zijn'

"Als het fysiek onwenselijk contact was geweest, dan had je direct moeten optreden, klaar", vervolgt Tadic. "Maar dit zijn berichten geweest en dan bagatelliseer ik het niet. Maar had het als club met elkaar opgelost. Had hem geschorst, gestraft, maar niet laten vallen", benadrukt de Serviër. "De club ging klakkeloos mee in de hype die er was. Mensen wilden hem laten hangen in plaats van oplossen." Tadic geeft aan dat Ajax met het ontslag van Overmars niets is opgeschoten. "En kom niet aanzetten met dat ik geen oog voor de vrouwen heb. Onzin. Luister, ik ben mijn hele leven al omringd met vrouwen die me dierbaar zijn. Ik heb een lieve moeder en twee zussen", gaat de aanvaller verder. "Dus ik snap die andere kant heel goed, maar dit is anders. Want als Ajax hadden we één familie moeten zijn die samen problemen oplost."

Voor Tadic was het dan ook al direct duidelijk dat het vertrek van Overmars het begin was van de 'downfall' van Ajax. "Daar hoef je geen helderziende voor te zijn", meent de aanvaller. "Hoewel sommige mensen wel verschrikkelijk hebben onderschat hoe belangrijk Overmars voor Ajax was. Maar die zijn daar inmiddels wel achter gekomen, denk ik. "

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!