Nieuws

Stam ziet kritiek op Ten Hag toenemen: 'Het werkt allemaal niet in je voordeel'

Stam ziet kritiek op Ten Hag toenemen: 'Het werkt allemaal niet in je voordeel'

13-12-2023 12:34

Jaap Stam heeft zijn zorgen geuit over de positie van Manchester United-manager Erik Ten Hag. De analist suggereert dat naast de sportieve resultaten, ook diverse bijkomstige zaken niet in het voordeel van Ten Hag werken, zo vertelt hij bij Sky Sports.

"Ten Hag moet zich nu wel zorgen gaan maken", vertelt Stam. "Je kan spelers wel uit de selectie zetten, maar het gaat ook om het managen van alle spelers en hoe je met elke jongen om moet gaan. Je had dat gezeik met Cristiano Ronaldo en met Jadon Sancho die niet meer mee mochten trainen. Nu zie je dat Raphaël Varane ook niet speelt, ik weet niet of daar iets aan de hand is. Ook het weren van journalisten op persconferenties, dat werkt allemaal niet in je voordeel."

Stam komt met een belangrijk advies voor Ten Hag. "Je moet rust en vrede hebben binnen een selectie. Je wilt niet te veel aandacht geven aan andere zaken dan spelers en de pers. Volle focus is vereist. Je wilt niet praten over individuele spelers en wat die denken over jou als trainer. Ik maak me zorgen over hem en daarom zou het goed zijn als hij resultaten haalt", besluit de voormalig United-verdediger.

Ten Hag zag zijn team dinsdagavond in eigen huis met 0-1 verliezen tegen Bayern München. United is hierdoor op de laatste plek geëindigd in Champions League groep A, waarbij ze slechts vier punten wisten te behalen. Ook in de Premier League gaat het niet al te best. De club staat momenteel op de zesde plek.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.