Nieuws

Einde van een tijdperk: 'Chiellini (39) hangt schoenen aan de wilgen'

Einde van een tijdperk: 'Chiellini (39) hangt schoenen aan de wilgen'

12-12-2023 11:53

Giorgio Chiellini lijkt zijn schoenen aan de wilgen te gaan hangen. Diverse internationale media weten te melden dat de 39-jarige Italiaan spoedig zal bekendmaken met pensioen te gaan. Afgelopen weekend gaf Chiellini al een tipje van de sluier over zijn toekomst als voetballer, wat nu over blijkt te zijn.

Zaterdag ging Chiellini met Los Angeles FC onderuit in de finale van de Major League Soccer, waar Columbus Crew met 2-1 te sterk was. "Mogelijk was dit mijn laatste wedstrijd. Nu ga ik tijd doorbrengen met mijn familie en terug naar Italië. Dan zal ik een definitief besluit nemen", klonk het na de nederlaag. Chiellini begon zijn spelerscarrière bij AS Livorno, waar Fiorentina de verdediger in 2004 overnam. Zijn hoogtijdagen beleefde de Italiaan bij Juventus, waar hij tussen 2005 en 2022 onder contract stond. Chiellini droeg het zwart-witte shirt maar liefst 561 keer en kroonde zich negen keer tot landskampioen, vijf keer tot bekerwinnaar en winnaar van de binnenlandse supercup. Na de gedwongen degradatie in 2006 naar de Serie B, bleef Chiellini zijn ploeg trouw en won de competitie.

Met Italië kroonde Chiellini zich in 2021 tot Europees kampioen. De verdediger speelde 117 keer voor zijn geboorteland, waar hij als jongeling in 2003 ook nog eens het EK Onder 19 wist te winnen. In de zomer van 2022 verliet Chiellini zijn geboorteland voor een overstap naar Los Angeles FC, waarvoor hij 45 keer vooruit zou komen. In zijn debuutjaar kroonde LAFC zich direct tot winnaar van de MLS Cup en Supporters' Shield. In LA had Chiellini nog een contract tot het einde van dit kalenderjaar.