Nieuws

Wie is Bence Dárdai, het jonge Hertha-talent dat wordt gelinkt aan Ajax?

Wie is Bence Dárdai, het jonge Hertha-talent dat wordt gelinkt aan Ajax?

10-12-2023 21:46

Volgens Duitse media heeft Ajax zijn oog laten vallen op Bence Dardai, een zeventienjarige middenvelder van Hertha BSC. Wie is deze speler precies en wat heeft hij tot dusver gepresteerd? VoetbalNieuws schetst een portret!

Bence Dárdai werd geboren op 24 januari 2006 in Berlijn als zoon van de Hongaarse Pál Dárdai, die op dat moment voor Hertha speelde. De zeventienjarige spelmaker is een jeugdproduct van de club uit de Duitse hoofdstad en heeft dus zowel de Duitse als de Hongaarse nationaliteit.

Dárdai stroomde in 2021 in bij de Onder 17-jeugd van Hertha, maar maakte twee jaar later al zijn overstap naar het eerste elftal. Uiteraard een bijzonder moment voor de jongeling, des te meer omdat zijn vader er hoofdcoach is. Van een voortrekkersrol zou in het professionele voetbal uiteraard geen sprake moeten zijn, maar gezien het talent van Dárdai lijkt dat ook absoluut niet aan de orde.

De international van Duitsland Onder 17 staat namelijk te boek als een van de grootste rijzende sterren van de 2. Bundesliga en speelde tot dusver al negen wedstrijden voor de hoofdmacht van Hertha, waarin hij één keer wist te scoren. Door een blessure staat hij echter al enige tijd aan de kant. Het lijkt zijn mogelijke transferperikelen niet te deren, want naast Ajax zouden ook Juventus, AC Milan en Borussia Mönchengladbach interesse in hem hebben.

Dat is niet in de laatste plaats omdat het contract van Dárdai junior in de zomer van 2024 afloopt. Wanneer dat niet wordt verlengd, zouden clubs hem dus gratis kunnen ophalen. Een uitgelezen kans voor Ajax om zich te versterken met een rechtsbenige lichtvoetige spelmaker?