Nieuws

Noppert blikt terug op bewogen WK-wedstrijd: 'Dat kwam wel even binnen'

Noppert blikt terug op bewogen WK-wedstrijd: 'Dat kwam wel even binnen'

09-12-2023 10:25 Laatste update: 10:28

Andries Noppert kijkt twee jaar na de enerverende wedstrijd tussen Nederland en Argentinië trug op het WK 2022 in Qatar. De Zuid-Amerikanen wisten de beladen wedstrijd uiteindelijk met strafschoppen in hun voordeel te beslissen. Heerenveen-keeper Noppert stond voor de Nederlanders onder de lat en stond oog in oog met misschien wel de beste voetballer ooit.

"We stonden in de catacomben naast de Argentijnen." Vertelt Noppert. "Ze waren elkaar zo erg aan het opjutten, schreeuwen. Je verstaat er niets van, maar je merkt wel dat ze elkaar op scherp zetten. In het Spaans maakt het ook meer indruk. Dat kwam wel even binnen."

De 29-jarige keeper stond tijdens de penaltyreeks oog in oog met spelers van uitzonderlijke kwaliteiten. "Het werd strafschoppen, waar het vooraf al veel over ging. Op voorhand had ik alle laatste tien, twintig penalty's per speler bekeken en gezocht naar bepaalde patronen. Neem Lautaro Martínez, hij maakte de winnende. Hij schoot altijd alles links van de doelman, maar nu rechts. Na afloop verklaarde hij dat hij op het laatste moment gewisseld was van hoek."

Noppert vertelt dat zijn woorden in aanloop naar het duel met Argentinië zijn verdraaid. "Ik heb vooraf alleen gezegd dat Messi ook naar de wc moet en ook een strafschop kan missen. Volgens mij zeg ik daarmee niets geks, maar omdat er een hoop verdraaid is, waren zij nog meer geprikkeld", besluit hij.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)