Nieuws

Dost voor het eerst na incident weer terug bij NEC: 'Het was heel emotioneel'

Dost voor het eerst na incident weer terug bij NEC: 'Het was heel emotioneel'

08-12-2023 14:34

Bas Dost heeft een bezoek gebracht aan de selectie van NEC, waarbij hij een speech heeft gehouden naar aanleiding van het incident waarbij hij tijdens de wedstrijd tegen AZ gereanimeerd moest worden. Trainer Rogier Meijer en de selectie van de Nijmegenaren waren zeer onder de indruk van de speech van de 34-jarige spits.

Vrijdagochtend schoof Dost aan bij het ontbijt en de wedstrijdbespreking van NEC in aanloop naar het duel met PEC Zwolle. Na de wedstrijdbespreking hield hij een speech en dit maakte indruk. "De speech was indrukwekkend", vertelt Meijer. "Ik vond het heel emotioneel, omdat we Bas voor het eerst weer hebben gezien. Ik zag alleen maar knuffels en high fives tussen hem en zijn ploeggenoten. Er was veel applaus en respect. Iedereen is zo blij dat hij weer bij ons is."

"Woensdag hebben we mede voor Bas gewonnen en dan komt zijn bezoek er zo kort achter aan. Dat is geweldig", vertelt Meijer. "Het geeft een positief gevoel dat we hem weer in de armen hebben kunnen sluiten en dat hij onderdeel is van het team. Dit was het mooiste moment van de afgelopen zes weken", besluit hij.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!