Nieuws

Jonk opgestapt bij FC Volendam: welke rollen bekleedde hij in het vissersdorp?

Jonk opgestapt bij FC Volendam: welke rollen bekleedde hij in het vissersdorp?

01-12-2023 17:43

De chaos bij FC Volendam is compleet, nu Wim Jonk en zijn team zijn opgestapt. Het besluit van de oud-voetballer komt nadat de club uit het vissersdorp recent het volledige bestuur de laan uit stuurde. VoetbalNieuws zet de functies die Jonk allemaal in Volendam bekleedde op een rijtje!

Als geboren Volendammer begon de voetbalcarrière van Jonk bij de plaatselijke FC, waarvoor de oud-middenvelder 59 wedstrijden in het eerste speelde. Na zijn doorbraak bij FC Volendam vertrok Jonk in 1988 naar Ajax, waarna een succesvolle carrière hem naar Inter, PSV en Sheffield Wednesday volgde. Jonk droeg 49 keer het shirt van het Nederlands Elftal, waar hij in 2001 zijn schoenen aan de wilgen hing. Na zijn spelerscarrière ging Jonk in diverse andere rollen verder in de voetballerij, met name in Volendam.

Tussen 2004 en 2007 bekleedde Jonk diverse rollen binnen FC Volendam. Zo was de oud-voetballer actief als lid van de technische commissie en later binnen de technische zaken, waar Jonk ook als trainer en assistent werkzaam was binnen de club. In 2007 stapte Jonk op, waar hij een jaar later naar Ajax vertrok. Twaalf jaar na zijn vertrek bij FC Volendam, keerde Jonk terug bij de club. Dit keer als hoofdtrainer van de club, die hij in 2022 naar de Eredivisie loodste en daar een seizoen later handhaving wist af te dwingen. In de zomer van 2023 wijzigde Jonk zijn functie van hoofdtrainer naar technisch manager van FC Volendam, waar hij op 1 december na flinke onenigheid binnen de club vertrok.

Wim Jonk en Team Jonk

In het seizoen 2019/20 werd Jonk samen met zijn team door FC Volendam naar de club gehaald om een frisse wind te laten waaien. Jonk werkte nauw samen met  Jasper van Leeuwen  Ruben Jongkind onder de naam 'Team Jonk'. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!