Nieuws

'Sturing gooit het roer om bij Vitesse met opvallende positie voor Van Ginkel'

'Sturing gooit het roer om bij Vitesse met opvallende positie voor Van Ginkel'

01-12-2023 11:45

Interim-coach Edward Sturing gooit het roer om bij Vitesse na de slechte prestaties in de Eredivisie, meldt De Gelderlander. De oefenmeester die momenteel de honneurs waarneemt in Arnhem verandert zijn opstelling flink met een aantal merkwaardige keuzes richting het duel met Fortuna Sittard.

Sturing verandert zijn opstelling aanzienlijk ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax die met 5-0 werd verloren. De opvolger van Phillip Cocu hoopt hiermee het tij te kunnen keren en de weg naar boven te vinden.

De trainer van Vitesse komt met één hele opvallende aanpassing. Naar verluidt plaatst Sturing Van Ginkel na zijn schorsing in de spits. Hoewel de routinier niet bekend staat om zijn snelheid, beschikt hij wel over een doeltreffend vermogen. Dit in tegenstelling tot Hamulic en Voelkerling Persson, die dit seizoen nog niet hebben weten te scoren. Zij zullen op de bank moeten plaatsnemen

Vitesse is momenteel hekkensluiter van de Eredivisie met slechts acht punten uit dertien wedstrijden. De club uit Arnhem verloor zijn laatste drie wedstrijden en kreeg daarbij maar liefst dertien doelpunten tegen. Zaterdagavond zal Vitesse om 20.00 uur aftrappen tegen Fortuna Sittard met de hoop de drie punten mee naar Arnhem te nemen.