Nieuws

Messi bood zich na CL-debacle aan bij City: 'Wilde weer onder Guardiola spelen'

Messi bood zich na CL-debacle aan bij City: 'Wilde weer onder Guardiola spelen'

29-11-2023 16:28 Laatste update: 16:28

Lionel Messi heeft zich in het verleden aangeboden om bij Manchester City te gaan spelen. Dat blijkt uit het boek God Save Pep van de Spaanse journalist Martí Perarnau. De Argentijnse superster zag een hereniging met zijn voormalig coach Pep Guardiola wel zitten, zo blijkt.

De ontmoeting tussen beide heren vond naar verluidt plaats in 2020, toen Barcelona hopeloos onderuit ging tegen Bayern München in de Champions League. De Catalanen verloren met 2-8, waarna Messi het welletjes vond. Een dag later sprak de aanvaller samen met Guardiola, om de mogelijkheden door te nemen.

Zo zouden ook de onenigheden met voormalig Barça-voorzitter Josep Bartomeu zijn besproken. Messi voelde zich bedrogen, maar hield uiteindelijk de boot af. "Het regent veel in Manchester", zou Guardiola hem onder meer hebben gezegd. De achtvoudig Ballon d'Or-winnaar had bovendien nog een eenjarig contract in Camp Nou, beschermd door een clausule van maar liefst 750 miljoen euro.

Messi vertrok in 2021 alsnog bij Barcelona, om te gaan tekenen bij Paris Saint-Germain. Na twee minder succesvolle seizoenen volgde uiteindelijk de WK-winst met Argentinië en een overstap naar Inter Miami.

Van Perarnau is overigens bekend dat hij goed op de hoogte is van het leven van Guardiola. Zo schreef hij eerder bijvoorbeeld de boeken Herr Pep en Pep Guardiola. Metamorfose.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!