Nieuws

Ajax grijpt mis op transfermarkt: 'transfertarget mag niet verhuurd worden'

Ajax grijpt mis op transfermarkt: 'transfertarget mag niet verhuurd worden'

29-11-2023 13:10

Pierre-Emile Højbjerg gaat niet verhuurd worden door Tottenham Hotspur. De middenvelder moet in Engeland blijven tijdens de winterse transferperiode. Naar verluidt was Ajax in de markt om hem op huurbasis vast te leggen.

'Ondanks links naar Juventus en Ajax staat Tottenham momenteel niet open voor een verhuur van Pierre Emile Højbjerg in januari', schrijft journalist Fabrizio Romano op Twitter. 'Spurs heeft op Deadline Day in de zomer al een huurvoorstel van Atlético Madrid afgewezen en het standpunt blijft hetzelfde: geen huurtransfer.'

Via De Telegraaf werd bekend dat Højbjerg op het verlanglijstje stond bij Ajax. De club wilt zich versterken met een ervaren nummer 'zes' en kwam daardoor uit op de naam van de Deen. Eigenlijk is de prijs die de Amsterdammers moeten betalen voor een transfer te hoog en dus wilden zij hem van januari tot aan het einde van het seizoen huren. 

Het is niet de eerste keer dat de 28-jarige middenvelder in verband wordt gebracht met de Nederlandse club. Eerder wilde Erik ten Hag hem ook toevoegen aan zijn selectie, maar toen was het antwoord ook nee. Toen was Højbjerg te duur. Ajax zal dus moeten doorschakelen naar een andere naam. Wie nog meer op de wensenlijst staan voor de essentiële positie is nog de vraag.