Nieuws

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Feyenoord in de Europa League-tussenronde

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Feyenoord in de Europa League-tussenronde

18-12-2023 09:55 Laatste update: 09:55
2

Feyenoord haalde de volgende ronde van de Champions League niet. De Rotterdammers eindigden als derde in de poule, waardoor ze doorstromen naar de tussenronde van de Europa League. Om 13.00 uur op maandag 18 december begint de loting. Wie zijn daarin de mogelijke tegenstanders? VoetbalNieuws zet ze voor je op een rijtje!

Feyenoord won twee poulewedstrijden in het miljardenbal, maar verloor er ook vier en overwinterde daarom niet op het hoogste Europese niveau. De ploeg van trainer Arne Slot doet dat dus wel in de Europa League, het toernooi waarin het vorig seizoen de kwartfinales haalde. Voordat de regerend landskampioen kan instromen in de achtste finales, moet het een tussenronde spelen tegen de nummers twee uit de poules van dat hoofdtoernooi.

Die winnaars van die ronde plaatsen zich uiteindelijk voor de daadwerkelijke knock-outfase. Alle groepswedstrijden in de Europa League zijn gespeeld. Feyenoord wacht mogelijk een pikant weerzien met AS Roma, maar ook een coëfficiëntenstrijd met Frankrijk behoort tot de opties. 

Mogelijke tegenstanders Feyenoord in de tussenronde van de Europa League

SC Freiburg
Olympique Marseille
Sparta Praag
Sporting Portugal
Toulouse
Stade Rennes
AS Roma
FK Qarabag