Nieuws

Welke landen zijn kandidaat om het WK vrouwenvoetbal in 2027 te organiseren?

Welke landen zijn kandidaat om het WK vrouwenvoetbal in 2027 te organiseren?

27-11-2023 23:00

Samen met België en Duitsland diende de KNVB een bid in voor de organisatie van het WK vrouwenvoetbal in 2027. Zij zijn niet de enige landen die het toernooi willen organiseren, dus er zijn kapers op de kust. Welke landen zijn dat en welke landen gaan misschien nog een bid doen? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Tot en met 8 december hebben FIFA-landen de kans om hun officiële bid in te dienen bij de wereldvoetbalbond. Drie bonden hebben zich gemeld met een voorstel, maar mogelijk wordt dit aantal hoger. Een paar landen zijn wel geïnteresseerd, maar die hebben nog geen officieel bid aangeleverd. Hierbij gaat het om Chili, Scandinavië (Denenmarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden) en Italië. Ook trok één bid zich al terug. De voetbalcompetitie in Zuid-Afrika kreeg te maken met geweld, waarna de SAF besloot het bid terug te trekken.

Officiële bids voor het WK vrouwenvoetbal in 2027

- Nederland, België en Duitsland

- Brazilië

- Verenigde Staten en Mexico

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!