Nieuws

Ten Hag komt op voor Manchester United-spits: 'Als je in de Champions League scoort..'

Ten Hag komt op voor Manchester United-spits: 'Als je in de Champions League scoort..'

23-11-2023 21:29

Erik ten Hag heeft het in gesprek met beIN Sports opgenomen voor de bekritiserende Rasmus Hojlund. De oefenmeester wil niks weten van het scorend vermogen van de Noor, waar ook het spel van teamgenoot Marcus Rashford aan bod kwam.

Na negen wedstrijden in de Premier League staat de teller van Hojlund in de Premier League nog op nul doelpunten. Waar het in de Engelse competitie niet lukt, schiet de Noord wél raak in de Champions League. Als je vijf keer scoort in de Champions League, dan scoor je ook in de Premier League. Het is slechts een kwestie van tijd", meent Ten Hag. "Zolang wij als team de kansen creëren en zolang hij overtuigd is, geloof ik dat hij doelpunten gaat maken."

Dat Manchester United dit seizoen last weet te scoren in de competitie, is ook goed terug te zien in de statistieken van Rashford, die in elf optredens goed is voor slechts één doelpunt. Toch meent Ten Hag dat er dit seizoen nog een moment komt 'dat het klikt' en blikt terug op vorig seizoen, toen Rashford goed was voor dertig doelpunten in 56 optredens. "Hij heeft het zijn hele carrière bewezen", meent Ten Hag en doelt op de totale 129 treffers van de Engelsman. Ten Hag is van mening dat elke spits wel eens een moment krijgt waarin deze het lastig krijgt. ""En dan begint elke spits te veel na te denken. En als het gebeurt weet je dat je gelijk had en dan heb je een moment gemist, omdat je maar een fractie van een moment hebt."

Zondagavond mogen Rashford en Hojlund het opnieuw proberen, als nummer zes Manchester United om 17.30 op bezoek gaat bij degradatiekandidaat Everton.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!