Nieuws

Bedreiger Van Bommel krijgt in eigen hoger beroep zwaardere straf te horen

Bedreiger Van Bommel krijgt in eigen hoger beroep zwaardere straf te horen

23-11-2023 19:41
1

Opmerkelijk nieuws uit België, waar de bedreiger van Mark Van Bommel in zijn eigen hoger beroep een zwaardere straf heeft gekregen. De Somalische man kreeg afgelopen zomer een celstraf van vier jaar voor het bedreigen van de trainer, maar moet nu langer brommen.

Eind oktober vorig jaar werd Van Bommel in de parkeergarage van zijn appartement in Antwerpen opgewacht door Jamaleh Haban M., die naar eigen zeggen een profcontract bij Royal Antwerp FC probeerde af te dwingen bij de hoofdtrainer. Echter leek Van Bommel zelf slachtoffer te worden van zogeheten car jacking, maar wist met zijn Porsche Panamera te ontsnappen. M. kreeg een celstraf van vier jaar en een boete van vijfduizend opgelegd, maar ging in hoger beroep. Nu is de bedreiger in zijn eigen hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, een jaar meer dan in eerste instantie de Somaliër werd opgelegd. Zo blijkt uit berichtgeving van het Gazet van Antwerpen

In de zomer van 2022 werd Van Bommel aangesteld als hoofdtrainer van Royal Antwerp, waarmee hij in zijn eerste seizoen zowel de beker als landstitel wist te pakken. Dit seizoen won Antwerp onder leiding van de Nederlander ook nog eens de Belgische Super Cup.