Nieuws

Ajax maakt zich klaar voor transfermarkt: 'Middenveld is uit balans'

Ajax maakt zich klaar voor transfermarkt: 'Middenveld is uit balans'

22-11-2023 10:24 Laatste update: 10:47

Ajax heeft plannen om zich in januari te versterken met een defensieve middenvelder, zo meldt Voetbal International. Binnen de club is men zich bewust van het feit dat de balans op het middenveld verstoord is na het vertrek van Edson Álvarez naar West Ham United en gaat het zoeken naar een nieuwe 'nummer zes'.

Het aantrekken van een defensieve middenvelder staat hoog op de prioriteitenlijst van Ajax aankomende winter, zo schrijft het medium. Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk werden afgelopen zomer aangetrokken om het ontstane gat na het vertrek van Álvarez op te vullen, maar zijn tot op heden om diverse redenen daarin (nog) niet geslaagd.

Toch zal het zoeken naar een controleur niet gemakkelijk worden. Het wordt volgens VI bemoeilijkt door twee belangrijke redenen. 'In de eerste plaats omdat januari een moeilijke maand is om reparatiewerkzaamheden te verrichten en spelers over het algemeen niet voor een habbekrats op te halen zijn. In de tweede plaats omdat er weinig transferbudget beschikbaar is in Amsterdam.'

Ajax is actief op zoek naar een speler in de stijl van Azor Matusiwa. Het lijkt erop dat het beheersen van de Nederlandse taal als een belangrijk voordeel wordt beschouwd voor de beoogde aanwinst. De middenvelder speelde in de jeugd van Ajax en vertrok, na eerdere huurperiode bij De Graafschap, in 2019 defnitief uit Amsterdam, voor een overstap naar FC Groningen. Drie jaar later telde zijn huidige club Stade Reims vier miljoen neer voor de 25-jarige middenvelder. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!