Nieuws

'Edje-interim' is weer terug bij Vitesse: 'Richt me puur op het sportieve verhaal'

'Edje-interim' is weer terug bij Vitesse: 'Richt me puur op het sportieve verhaal'

21-11-2023 08:20 Laatste update: 08:20

Edward Sturing is weer officieel terug bij Vitesse. Het is de zevende keer dat hij de Arnhemmers uit de brand helpt als interim-trainer. Toch ziet Sturing nog altijd hoop gloren voor de nummer achttien van de Eredivisie.

"Ik stap in voor de club”, vertelt Sturing aan De Gelderlander. "We staan onderaan in de eredivisie. We moeten degradatie voorkomen. Er wordt een beroep op mij gedaan. Dan gaat dit niet om mij, maar om Vitesse. Ik kan geen nee zeggen. Ik heb in 2020 gezegd: ‘Dit ga ik nooit meer doen’. Dat had een reden. Ik werd na de corona-uitbraak aan de kant geschoven. Terwijl de leiding mij de topkandidaat noemde voor de trainerspost. Maar even later werd doodleuk Thomas Letsch aangesteld. Ik had zeven wedstrijden gedaan. Dat was een zeer teleurstellende handelswijze. Ik heb altijd het gevoel gehad dat daar een spel gespeeld is."

Ook de grote hoeveelheid interim optredens belicht de nieuwe hoofdtrainer. "Ik ben nu in 22 jaar tijd al voor de zevende keer interim-trainer. Deze club komt altijd wel weer in een vreselijk moeilijke situatie terecht. Een kennis van mij draait de zaken altijd om. Die zegt: ‘Jij bent helemaal niet Edje-interim. Die anderen zijn de interim en jij de vaste waarde bij Vitesse. Ze storen je alleen steeds in je werk.’ Dan moet ik wel lachen. Maar ja, nu sta ik hier weer. En deze club heeft het heel moeilijk. Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen en alles geven voor de ommekeer. Vitesse is mijn club. Voor altijd. Althans, ik hoop dat Vitesse nog heel lang bestaat."

Rondom de club Vitesse is wel meer aan de hand behalve de laatste plaats in de Eredivisie. Toch focust Sturing zich vooral op het voetbal. "Ze zijn met elkaar verbonden. Als wij degraderen is dat een gigantisch probleem. Als we financieel niet verder kunnen, is dat ook rampzalig. Ik richt me puur op het sportieve verhaal. Op de geldkwesties en de overname heb ik geen zicht. Ik hoop op het veld vooruitgang te boeken. We moeten van die laatste plaats in de Eredivisie af."