Nieuws

Kuyt positief over Oranje-talent: 'Een ruwe diamant die de absolute top kan halen'

Kuyt positief over Oranje-talent: 'Een ruwe diamant die de absolute top kan halen'

20 november - 21:01 Laatste update: 21:18

Dirk Kuyt en Ryan Babel hebben zich in gesprek met De Telegraaf over de spitspositie van het Nederlands Elftal voor het aankomende EK in Duitsland. Volgens Kuyt zou meer concurrentie veel schelen, waar de oud-international ook een 'ruwe diamant' bij Oranje ziet.

Het is Babel opgevallen dat Oranje vandaag de dag lastig te scoren komt. "In Nederland zijn we groepsfases met meer doelpunten gewend", stelt de 69-voudig international. "En als je maar elf keer scoort, maak ik me als Nederlander toch wel wat zorgen." Kuyt meent dat Oranje zich met het maken van doelpunten in een lastige fase zit. "Vroeger had je met Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooij en Pierre van Hooijdonk spelers die een garantie waren voor goals", somt de 104-voudige international op.

In zijn eigen tijd concurreerde Kuyt naar eigen zeggen dan weer met Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar, "terwijl Luuk de Jong al op de deur klopte. Nu is het door de blessures van Memphis Depay en Brian Brobbey allemaal wat dunner gezaaid." De afgelopen interlands speelde Ronald Koeman met Wout Weghorst in de spits, waar er op het moment weinig concurrentie aanwezig is. "Als Weghorst dan de hete adem van Depay en Brobbey in zijn nek voelt, dan zal dat hem alleen maar helpen nóg scherper te worden" stelt Kuyt, die onder de indruk is van Brobbey. "Ik denk daarbij dat Brobbey, die ik al ken vanuit mijn tijd als trainer van Feyenoord Onder 19, weleens heel belangrijk kan worden op het toernooi in Duitsland. Hij is in mijn ogen een ruwe diamant die de absolute top kan halen."

De teller van Brobbey staat dit seizoen na vijf doelpunten in zeventien optredens voor Ajax, waar Weghorst als huurling bij Hoffenheim in elf optredens drie keer raak wist te schieten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!